Skip to main content

Ce este protetica dentara?

Protetica dentară este o ramură a stomatologiei care se ocupă cu înlocuirea dinților lipsă sau deteriorați prin diferite metode și tehnici. Aceasta implică confecționarea și aplicarea de proteze dentare sau lucrări protetice care să ofere pacientului funcționalitate, estetică și confort oral.

Cand se recomanda protetica dentara?

Protetica dentară poate fi recomandată în mai multe situații, cum ar fi:

  1. Pierderea unuia sau mai multor dinți: Atunci când unul sau mai mulți dinți lipsesc din cavitatea orală, protetica dentară poate fi folosită pentru a înlocui spațiul lăsat de aceștia și pentru a restabili funcționalitatea și estetica zonelor afectate.
  2. Deteriorarea severă a dinților: În cazul în care dinții sunt afectați de carii extinse, fracturi sau alte afecțiuni dentare care nu mai permit restaurarea lor cu obturații sau alte tratamente minim invazive, protetica dentară poate fi o soluție pentru a restabili funcționalitatea și aspectul natural al dinților.
  3. Stabilizarea protezei dentare: Pentru pacienții care poartă proteze dentare mobile și au dificultăți în menținerea acestora în poziție sau în obținerea unei masticații eficiente, protetica dentară poate oferi soluții precum punți dentare sau proteze dentare fixe care să asigure o fixare mai bună și o funcționalitate îmbunătățită.

Care este diferenta dintre proteze si implanturi?

Diferența între protetica dentară și implanturile dentare constă în faptul că protetica dentară se concentrează pe înlocuirea dinților lipsă sau deteriorați folosind proteze dentare sau lucrări protetice care sunt fixate pe dinții naturali rămași sau pe suporturi speciale, cum ar fi punțile sau protezele mobile. Pe de altă parte, implanturile dentare sunt dispozitive metalice sau ceramice care sunt inserate în osul maxilarului sau al mandibulei pentru a servi ca suport pentru coroane dentare, punți sau proteze dentare. Implanturile dentare pot fi recomandate în special în cazul pierderii unuia sau mai multor dinți și pot oferi o soluție permanentă și stabilă pentru înlocuirea acestora.

Dacă ești în căutarea serviciilor de protetică dentară de încredere, cu proteze dentare la prețuri excelente și eficiență garantată, atunci echipa noastră de la Impladent este alegerea perfectă pentru tine. Ne angajăm să îți oferim cele mai bune soluții de protetică dentară fără durere, fără bătăi de cap și cu o rapiditate impresionantă.

Indiferent de nevoile tale specifice, suntem aici pentru tine cu o gamă variată de servicii de protetică dentară, de la proteze parțiale sau totale acrilice până la coroane metalo-ceramice sau fațete ceramice. Fiecare tratament este realizat cu atenție și profesionalism pentru a asigura rezultate de înaltă calitate și satisfacția pe termen lung a pacienților noștri.

La Impladent, nu considerăm protetica dentară doar un simplu tratament, ci o investiție în sănătatea și încrederea ta. Prin protetica dentară premium, ne propunem să îți restabilim nu doar zâmbetul, ci și calitatea vieții. Te invităm să faci primul pas către un zâmbet frumos și sănătos, programându-te chiar acum pentru o consultație la clinica noastră din București.

Echipa noastră de experți este aici să te îndrume și să te susțină în fiecare pas al drumului către un zâmbet perfect. Apelează acum la Impladent și descoperă ce înseamnă a avea o protetică dentară de excepție!

Site-ul folosește cookie-uri pentru a te asigura că beneficiezi de cea mai bună experiență web.