Skip to main content

Tratament Laser de Canal

Tratament laser de canal la Impladent este realizat de către medici stomatologi specializați și cu experiență în utilizarea tehnologiilor laser în stomatologie. Acești profesioniști asigură un tratament precis, confortabil și eficient, oferindu-ți cea mai bună îngrijire posibilă pentru sănătatea ta dentară.

Tratamentul laser de canal la Impladent implică utilizarea unei tehnologii avansate și a unor echipamente specializate pentru a trata infecțiile sau inflamațiile la nivelul rădăcinii dentare și a canalului radicular. Iată cum se desfășoară în mod obișnuit procedura:

  • Evaluare și diagnosticare: Înainte de a începe tratamentul, medicul stomatolog efectuează o evaluare detaliată a stării tale dentare pentru a determina dacă tratamentul laser de canal este potrivit pentru situația ta specifică. Acest lucru poate include examinarea radiografică a dintelui afectat pentru a identifica prezența infecției sau inflamației.
  • Anestezie: Pentru a asigura confortul pacientului, se administrează anestezie locală în zona dinților care urmează să fie tratați. Aceasta ajută la eliminarea disconfortului și a durerii pe durata procedurii.
  • Acces la canalul radicular: Medicul stomatolog va crea un mic orificiu în coroana dintelui pentru a avea acces la canalul radicular și la țesuturile infectate.
  • Curățare și sterilizare: Utilizând laserul dentar, se curăță și se sterilizează canalul radicular, îndepărtând bacteriile și țesuturile afectate pentru a asigura o igienă adecvată și vindecare.
  • Umplerea și sigilarea canalului: După ce canalul radicular este curățat și pregătit, acesta este umplut cu un material special și sigilat pentru a preveni reinfectarea și a asigura stabilitatea structurii dintelui.

Restaurare dentară: În final, medicul stomatolog poate restaura coroana dintelui cu un material de obturație sau o coroană dentară din zirconiu , EMax toate realizate cu tehnologia Cad Cam, în funcție de necesități, pentru a restabili funcționalitatea și aspectul estetic al dintelui.

Tratament Laser Canal, doar la Impladent!

„La Impladent, ne străduim să oferim tratamente stomatologice de cea mai înaltă calitate la prețuri accesibile. Suntem dedicați să vă oferim soluții eficiente, durabile și fără durere pentru toate nevoile dvs. dentare. Cu o echipă experimentată și tehnologii avansate, vă garantăm că veți primi îngrijirea pe care o meritați, la un preț competitiv. Contactați-ne astăzi pentru a programa o consultație și a afla mai multe despre oferta noastră de tratamente stomatologice.” – Dr. Razvan Seto, medic stomatolog la Impladent.

Ce este un tratament laser canal si cand am nevoie de acest tratament stomatologic?

 

Tratamentul laser de canal este o procedură stomatologică avansată utilizată pentru tratarea infecțiilor sau inflamațiilor la nivelul rădăcinii dentare și a canalului radicular. Această procedură implică utilizarea unui laser special pentru a elimina bacteriile și a curăța canalul radicular în profunzime, asigurând o igienă și sterilizare adecvată pentru vindecare.

Ai nevoie de tratament laser de canal atunci când ai o infecție sau inflamație la nivelul rădăcinii dentare, care poate fi cauzată de carii netratate sau de traumatisme dentare. Simptomele care indică necesitatea unui tratament de canal includ durerea persistentă la un dinte, sensibilitate la cald și rece, umflături sau abcese la nivelul gingiei sau secreție de puroi în jurul dintelui afectat.

Tratamentul laser de canal poate fi recomandat în cazurile în care medicul stomatolog consideră că este potrivit pentru situația ta specifică. Deși este o procedură mai costisitoare decât tratamentul canalului clasic, beneficiile sale includ o mai bună sterilizare a canalului radicular, reducerea riscului de reinfectare și o vindecare mai rapidă și mai confortabilă pentru pacient.

Este important să apelezi la un medic stomatolog de încredere și cu experiență în tratamentele laser de canal, așa cum sunt medicii din echipa Impladent, pentru a te asigura că primești cea mai bună îngrijire posibilă. Acești profesioniști au expertiza și abilitățile necesare pentru a efectua procedura în condiții optime, asigurându-se că tratamentul este eficient și sigur pentru pacient.

Problemele netratate la nivelul canalului radicular pot avea consecințe grave pe termen lung pentru sănătatea dentară și generală. Infecțiile netratate pot duce la pierderea dintelui, formarea de abcese și extinderea infecției către țesuturile din jurul dintelui sau chiar la alte părți ale corpului prin sânge sau limfă. De asemenea, problemele de canal netratate pot necesita intervenții dentare mai invazive și costisitoare în viitor pentru a corecta complicațiile. Prin urmare, este crucial să acorzi atenție problemelor de canal și să consulți un medic stomatolog în mod regulat pentru verificări și tratament preventiv.

Site-ul folosește cookie-uri pentru a te asigura că beneficiezi de cea mai bună experiență web.