Skip to main content

Detartrajul ultrasonic este un procedeu stomatologic utilizat pentru îndepărtarea tartrului și a plăcii bacteriene de pe suprafața dinților și de sub linia gingiilor. Acesta se efectuează cu ajutorul unui dispozitiv special, numit scaler ultrasonic, care emite unde sonice sau ultrasunete de înaltă frecvență. Atunci când scaler-ul intră în contact cu tartrul sau placa bacteriană, acestea sunt desprinse și îndepărtate prin vibrații rapide și mici explozii de microbule de aer și apă.

Procedura de detartraj ultrasonic este importantă pentru menținerea sănătății orale și prevenirea afecțiunilor dentare precum gingivita și boala parodontală. Tartrul și placa bacteriană se pot acumula pe dinți și în jurul gingiilor în timp, cauzând inflamații și probleme ale gingiilor. Dacă nu sunt îndepărtate, aceste depuneri pot duce la deteriorarea țesuturilor gingivale, sângerări gingivale, gingivită și, în cazuri grave, la boala parodontală, care poate afecta osul și ligamentele care susțin dinții.

Cat de eficient este detartrajul ultrasonic?

Detartrajul ultrasonic este eficient în îndepărtarea tartrului și a plăcii bacteriene de pe dinți și de sub gingii, chiar și în zonele greu accesibile. Acest lucru ajută la menținerea sănătății gingiilor și a structurii dentare, prevenind astfel afecțiuni dentare și probleme gingivale. De asemenea, detartrajul ultrasonic poate îmbunătăți aspectul estetic al dinților, eliminând depunerile inestetice și restabilind strălucirea naturală a smalțului dentar.

Este important să efectuezi detartrajul ultrasonic cel puțin o dată pe an sau la recomandarea medicului dentist, în funcție de nevoile și starea ta orală. În plus față de detartrajul regulat, este esențial să menții o igienă orală corespunzătoare acasă, prin periajul zilnic al dinților, folosirea aței dentare și vizite regulate la medicul dentist pentru controale și curățiri profesionale. Prin menținerea unei igiene orale adecvate și efectuarea detartrajului ultrasonic, poți contribui la sănătatea și frumusețea zâmbetului tău pe termen lung.

Clinica stomatologica Bucuresti – Impladent

Experimentează tratamente stomatologice ultra-eficiente la Impladent, clinica stomatologică din București care pune accentul pe confortul și sănătatea ta orală. Beneficiezi de detartraj ultrasonic realizat minim-invaziv, cu rezultate excelente pentru sănătatea gingiilor și a dinților tăi.

La Impladent, te vei bucura de cele mai noi tehnologii dentare, inclusiv scanare 3D, microscopie și laser, care asigură tratamente precise și eficiente, adaptate nevoilor tale individuale. Echipa noastră de medici specialiști, cu peste 15 ani de experiență, este aici să te ghideze și să te îngrijească în fiecare etapă a procesului.

Nu mai amâna să îți îngrijești sănătatea orală! Programează-te acum la detartraj ultrasonic la Impladent și descoperă o experiență stomatologică excepțională într-o atmosferă relaxantă și primitoare. Sună acum la (+40) 213 109 131 sau contactează-ne pe WhatsApp la (+40) 744 439 515 pentru a stabili o programare. Zâmbetul tău merită cele mai bune îngrijiri!

Descopera servicii stomatologice premium:

Site-ul folosește cookie-uri pentru a te asigura că beneficiezi de cea mai bună experiență web.