Skip to main content

Ai auzit până acum de sensibilitatea dentară? Este unul dintre cele mai neplăcute simptome asociate cu sănătatea dentară, însă în cele mai multe cazuri poate fi tratată eficient. Sensibilitatea apare de fiecare dată când bei sau mănânci alimente calde, reci sau dulci, provocând o durere ascuțită și un disconfort de scurtă durată. Multe persoane consideră că dinții lor sunt mai sensibili și se obișnuiesc cu ideea că nu pot rezolva această problemă, iar din păcate, unii nu ajung să discute despre sensibilitate cu medicul stomatolog. Totuși, nu lăsa sensibilitatea dentară să îți limiteze plăcerea de a mânca o înghețată sau de a bea un ceai cald! În continuare, îți vom prezenta care sunt cauzele acesteia și cum poți trata eficient sensibilitatea dentară.

Sensibilitatea dentara – cauze si solutii

Cauzele sensibilității dentare pot varia și pot include deteriorarea smalțului din cauza periajului agresiv, utilizarea necorespunzătoare a pastei de dinți sau a aței dentare, consumul excesiv de alimente și băuturi acide sau reci, precum și alte afecțiuni dentare precum cariile dentare sau retracția gingiilor. Tratamentul sensibilității dentare poate include utilizarea pastelor de dinți speciale pentru sensibilitate, aplicarea unui tratament de fluorizare în cabinetul stomatologic sau utilizarea unui gel desensibilizant. Este important să consulți un medic stomatolog pentru a identifica cauza exactă a sensibilității și a primi un tratament personalizat în funcție de nevoile tale dentare.

La clinică dentară București Impladent, suntem specializați în tratarea sensibilității dentare și oferim servicii profesionale și personalizate pentru fiecare pacient. Echipa noastră de medici stomatologi experimentați îți stă la dispoziție pentru a-ți restabili confortul și sănătatea orală. Nu amâna tratamentul sensibilității dentare și programează-te la o consultație la clinica noastră pentru a primi ajutorul de care ai nevoie!

Site-ul folosește cookie-uri pentru a te asigura că beneficiezi de cea mai bună experiență web.